LA RSC A SABA
Saba és conscient que els millors resultats sempre estan vinculats a les millors maneres d’operar. Avançar cap a una competitivitat sostenible i socialment responsable és un repte d’excel·lència per a les empreses de primer nivell. És caminant cap a aquests criteris sostenibles i socialment responsables que Saba aconseguirà el nivell d’excel·lència adequat per consolidar-se com la companyia de referència que és i que aspira a seguir sent. Saba integra tots els aspectes relatius a la Responsabilitat Social Corporativa com un factor inherent a la presa de decisions. La sostenibilitat i el compromís amb la societat s’incorporen en els processos de gestió interna, al mateix nivell d’altres factors com l’anàlisi de rendibilitat dels projectes, el cost de finançament, l’estratègia comercial o les tecnologies de la informació, entre d’altres aspectes.
El conjunt de l’organització participa i col·labora, en la mesura que pugui, en la implementació de la cultura de RSC que s’ha establert. Alguns dels seus pilars principals són el compromís amb el medi ambient, relacionat amb la mobilitat sostenible; la col·laboració amb associacions, organitzacions i comunitats locals en les quals Saba desenvolupa la seva activitat; i el medi ambient. Tot això, juntament amb la qualitat del servei ofert al client com a identitat de marca, i els aspectes socials i ètics corresponents, conformen els elements diferenciadors de la companyia. La integració i consolidació de la RSC en el negoci permetrà a Saba enfortir la transparència i la correcta gestió dels grups d’interès.
Persones
Contractes indefinits
EQUIP HUMÀ I INTEGRACIÓ LABORAL
Les persones que conformen Saba són la base essencial per sostenir el que es podria denominar com l’estil Saba: cultura de servei al client, compromís amb l’entorn, responsabilitat i honestedat amb els proveïdors i implicació amb la societat. La companyia treballa per garantir la igualtat d’oportunitats i la no discriminació per raó de gènere, raça, país d’origen, religió o edat. De fet, any rere any els índexs d’igualtat de gènere a la plantilla són cada vegada més positius.
Saba involucra tota l’organització per assegurar el compliment de les millors pràctiques de Bon Govern Corporatiu, sempre sota el sostre de la Missió, els Valors, el Codi Ètic i l’estratègia de negoci i desenvolupament de l’empresa. Tot això, juntament amb la interacció amb els grups d’interès, permet obtenir un feedback constant i reforçar les expectatives en matèries com qualitat, informació o transparència. Així mateix, aquest any continua l’impuls del Manual de Prevenció de Delictes, aprovat el 2017 per part del Consell d’Administració de la companyia i que ja s’ha adaptat a Portugal.
En aquest capítol, un altre dels eixos d’actuació passa pel treball continu de Saba envers la integració laboral amb la signatura d’acords amb empreses i fundacions que facilitin la inserció de col·lectius amb dificultats per incorporar-se al món laboral. Destaca aquí el suport a la Fundació Envera, que treballa en el conjunt d’Espanya per a la inclusió sociolaboral de persones discapacitades, posant atenció a tot el seu cicle de vida; i l’adhesió al Programa Incorpora de l’Obra Social “La Caixa”, una iniciativa basada en la mediació laboral, que té com a objectiu facilitar la integració en el mercat de treball de persones en risc d’exclusió social.
Saba no només dóna suport a associacions externes, sinó que també aplica la cultura d’inclusió laboral de persones en risc d’exclusió a la seva pròpia organització. Actualment, el 3,6% de la plantilla de l’empresa a Espanya està formada per persones amb algun tipus de discapacitat.
DISTRIBUCIÓ DE LA PLANTILLA PER GÈNERE:
DISTRIBUCIÓ DE CÀRRECS DIRECTIUS PER GÈNERE: